Herrströms mekaniska

Herrströms Mekaniska Verkstads AB startades redan 1972 i en lite lokal mitt inne i Trelleborg. Sedan 1979 finns vi på Östra Industri Området i egna lokaler på 4500m2 och vi är knappt 40 anställda, varav drygt 30 jobbar ute i produktionen.

HMV är ett komplett verkstadsföretag med olika avdelningar för de olika verksamheterna som bedrivs här. Kundportföljen är väldigt bred och vi har nästan alltid väldigt mycket att göra. Därmed är det såklart oerhört viktigt för oss att ha kompetent personal anställd vilka vi gärna vill vara med och forma genom t.ex. en lärlingsutbildning här i företaget.

I Svarvavdelningen svarvas både stora och små detaljer upp till 10 m långa och i karusellen som klarar 3 meter i diameter körs väldigt mycket till gruvindustrin och till kärnkraftverk i Sverige.

Fräsavdelning bearbetas också allt från små till stora komponenter vilket görs i våra styrda bäddfräsar, 5-axliga fräsar och fleroperationsmaskiner. Här finns även en avdelning för tillverkning av hydraulikblock där en stor Fleroperationsmaskin med paletter gör jobbet åt kunderna efter att vår duktiga personal i den avdelningen förberett underlaget och maskinen.

I Svets och montageavdelning tillverkas och monteras allt som kunderna kan tänkas vilja ha. T.ex. Borriggs stativ till Tibet, Forskningsutrustning till ESS och MAX IV, gruvutrustning, Ubåtsdetaljer till Sveriges 2 nya Ubåtar A26 som SAAB Kockums tillverkar just nu. Det servas även utrustning till kunder i närregion och i Norden både här på plats eller ute hon våra kunder. Vi svetsar det mesta och då med både Mig/Mag, Tig och gassvetsning så vi arbetar och behärskar därmed både stål, aluminium, brons och rostfritt utan problem.

Gas och Plasmaskärning / kapning / klippning / bockning, i dessa avdelningar hanterar vi detaljer i varierande storlekar och tjocklekar i våra styrda eller manuella maskiner allt efter kundernas behov och önskningar.

Välkomna på ett eller flera besök, det är bara att slå en signal så visar vi er företaget och diskuterar framtiden med er.

Christer Herrström, VD

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Är du nyfiken på att se hur vi jobbar? Varmt välkommen att besöka oss! Ring eller maila så bestämmer vi en tid.

I SAMARBETE MED

Tack QLOSS!